top of page
  • Writer's picturePozitivna Psihologija

NEKO TE ČUVA.





Čak i kada ne znaš to. I onda kada ti to ne tražiš. Kada ti najviše treba. Kada ti je teško. Kada si srećan i bezbrižan. Kada ti je jastuk natopljen suzama. Kada si u zagrljaju voljene osobe. Kada si sam. Kada spavaš. Kada si u novom i nepoznatom. Kada si u poznatom, pa ne misliš.


NEKO TE ČUVA.


Kada prelaziš ulicu. Kada te neko drugi vozi. Kada si gladan. Kada ti je muka od hrane. Kada si u društvu u kojem se smeješ. Kada ti se neko nasmeši, a ti bi najradije zaplakao.


NEKO TE ČUVA.


Kada ti je hladno. Kada te neko pokrije. Kada sam sebe ohrabruješ. Kada si daleko od svega što znaš i što ti je blisko, a sve što ti treba ti je u srcu. Kada ti neko pokaže kuda da ideš. Kada se uplašiš. Kada zalutaš i kada ponovo pronađeš put.


NEKO TE ČUVA.


Kada trčiš da negde stigneš i onda si tamo na vreme. Kada nekom nešto čestitaš, a on ne zna da se obraduje, pa je tebi žao. Kada ti se maramice ponude da upiju u sebe tugu koja iz tebe izlazi. Kada ostaneš budan, da bi bio tu za nekog.


NEKO TE ČUVA.


Kada čuješ glas, koji sugeriše “pogledaj mapu.” Kada kažeš da nešto hoćeš, a ipak si malo uplašen. Kada voliš, a teško ti je. Kada želiš da podeliš svoju sreću. Kada ti se pas umazi u krilo. Kada ugledaš svoj kofer posle leta. Kada je prodavnica otvorena i imaju ono što ti treba.


NEKO TE ČUVA.


Kad pogledaš na sat i poklopljene su kazaljke. Kada maštaš i stvaraš svoje snove. Kada ti iskoče neke slike na kojima si nasmejan. Kada se nažuljaš u novim cipelama, pa rana posle zaraste. Kada dobiješ knjigu na poklon. Kada ti neko masira noge.


NEKO TE ČUVA.


Kada posumnjaš u nešto, a onda te Univerzum iznenadi kako nisi mogao ni da sanjaš. Kada upoznaš ljude koji tebe znaju i sa kojima deliš radost. Kada se plašiš promene. Kada ti promena dobro dođe. Kada pevaš, a da niko ne čuje. Kad smogneš snage, pa pevaš i pred drugima.


NEKO TE ČUVA.


Kada meditiraš. Kada slušaš svoju tišinu, a i kada je potpuni haos. Kada se hraniš kako ti stvarno prija, kao i kada se zatrpavaš hranom. Kada vežbaš, a i kada se izležavaš. Kada samo razmišljaš o najboljoj verziji svog života, a i kada doprinosiš da se ona ostvari.


NEKO TE ČUVA.


Kada pričaš o svojim osećanjima. Kada zapravo odlučiš da kažeš kako se osećaš. Kada skupiš snage i tražiš podršku koja ti je potrebna. Kada dopustiš da te drugi podrže. Kada veruješ u dobro. Kada poslušaš unutrašnji glas. Čak i kada misliš da si pogrešio, gubio vreme ili skrenuo sa puta.


NEKO TE ČUVA.


I kada zaboraviš da brineš o sebi. I kada se setiš KO si. Kada blagosiljaš druge sa ljubavlju i kada si besan i nezadovoljan zbog nečeg. Kada ne možeš da spavaš noću, kao i kada u spavanju vidiš rešenje svega. Kada misliš da ne možeš bolje, iako se duboko u sebi nadaš da to nije istina.


NEKO TE ČUVA.


Kada sijaš u svom najblistavijem izdanju koje sada možeš da budeš. Kada si u mraku. Kada biraš da se osećaš dobro. Kada dopustiš sebi sve emocije. Kada ulepšavaš svoje fizičko telo. Kada ne mariš. Kada ti je stalo. Kada te baš briga. Kada misliš da nikome nisi bitan, kao i kada znaš da te neko voli.


NEKO TE ČUVA.


I kada ide lako i kada deluje teško. Kada imaš kome da kažeš da ga voliš. Kad tebi neko izjavi ljubav. Kada shvatiš da drugima možeš da daš, samo koliko oni mogu da prime i da ti to bude ok. Kad shvatiš da si na putovanju života i da je vreme da počneš da uživaš.


NEKO TE ČUVA.


Neko vodi računa o svakom tvom dahu i otkucaju srca. Neko, ko te je stvorio i ko te voli, izvan granica ljubavi koju poznaješ. Nekom si savršen baš takav kakav si. Neko veruje u tebe i zna da možeš! Neko te gleda očima ljubavi i daje potrebnu snagu. Nekome si dovoljno dobar i daje ti sve što ti je potrebno.


NEKO TE ČUVA.





Sa ljubavlju,

Biljana Bedričić








bottom of page