NEKO TE ČUVA.

Čak i kada ne znaš to. I onda kada ti to ne tražiš. Kada ti najviše treba. Kada ti je teško. Kada si srećan i bezbrižan. Kada ti je jastuk natopljen suzama. Kada si u zagrljaju voljene osobe. Kada si sam. Kada spavaš. Kada si u novom i nepoznatom. Kada si u poznatom, pa ne misliš.


NEKO TE ČUVA.


Kada prelaziš ulicu. Kada te neko drugi vozi. Kada si gladan. Kada ti je muka od hrane. Kada si u društvu u kojem se smeješ. Kada ti se neko nasmeši, a ti bi najradije zaplakao.


NEKO TE ČUVA.


Kada ti je hladno. Kada te neko pokrije. Kada sam sebe ohrabruješ. Kada si daleko od svega što znaš i što ti je blisko, a sve što ti treba ti je u srcu. Kada ti neko pokaže kuda da ideš. Kada se uplašiš. Kada zalutaš i kada ponovo pronađeš put.


NEKO TE ČUVA.


Kada trčiš da negde stigneš i onda si tamo na vreme. Kada nekom nešto čestitaš, a on ne zna da se obraduje, pa je tebi žao. Kada ti se maramice ponude da upiju u sebe tugu koja iz tebe izlazi. Kada ostaneš budan, da bi bio tu za nekog.


NEKO TE ČUVA.


Kada čuješ glas, koji sugeriše “pogledaj mapu.” Kada kažeš da nešto hoćeš, a ipak si malo uplašen. Kada voliš, a teško ti je. Kada želiš da podeliš svoju sreću. Kada ti se pas umazi u krilo. Kada ugledaš svoj kofer posle leta. Kada je prodavnica otvorena i imaju ono što ti treba.


NEKO TE ČUVA.


Kad pogledaš na sat i poklopljene su kazaljke. Kada maštaš i stvaraš svoje snove. Kada ti iskoče neke slike na kojima si nasmejan. Kada se nažuljaš u novim cipelama, pa rana posle zaraste. Kada dobiješ knjigu na poklon. Kada ti neko masira noge.


NEKO TE ČUVA.


Kada posumnjaš u nešto, a onda te Univerzum iznenadi kako nisi mogao ni da sanjaš. Kada upoznaš ljude koji tebe znaju i sa kojima deliš radost. Kada se plašiš promene. Kada ti promena dobro dođe. Kada pevaš, a da niko ne čuje. Kad smogneš snage, pa pevaš i pred drugima.


NEKO TE ČUVA.


Kada meditiraš. Kada slušaš svoju tišinu, a i kada je potpuni haos. Kada se hraniš kako ti stvarno prija, kao i kada se zatrpavaš hranom. Kada vežbaš, a i kada se izležavaš. Kada samo razmišljaš o najboljoj verziji svog života, a i kada doprinosiš da se ona ostvari.


NEKO TE ČUVA.


Kada pričaš o svojim osećanjima. Kada zapravo odlučiš da kažeš kako se osećaš. Kada skupiš snage i tražiš podršku koja ti je potrebna. Kada dopustiš da te drugi podrže. Kada veruješ u dobro. Kada poslušaš unutrašnji glas. Čak i kada misliš da si pogrešio, gubio vreme ili skrenuo sa puta.


NEKO TE ČUVA.


I kada zaboraviš da brineš o sebi. I kada se setiš KO si. Kada blagosiljaš druge sa ljubavlju i kada si besan i ne