Šta god da se dešava i šta god da proživljavate, to PROLAZI.

Jedina konstanta je promena i to već i vrapci znaju.

Nemojte očajavati zbog nekog perioda, za koji vi procenjujete da dugo traje.

Dopustite sebi da vidite vedriju stranu svega.

Ako ste nešto rekli, pa se pokajali, ispravite to. Poslednje što treba da činite je da oplakujete svoju sudbinu ili da se zatvarate u sebe, samo zato što se nešto nije odigralo kako ste vi zamislili.

Big deal. Idemo dalje!

Znam da nekad nije lako pronaći ni snagu, ni motivaciju. Nekom se čini da je strah ili impulsivnost ono što ih koči i što im stoji na putu.

Šta god da je, sve su to izmišljotine uma.

Imate nameru, krenite ka njoj.

Kopanje po prošlosti i dovlačenje zastarelih obrazaca, te njihovo kopiranje u ovde i sada vas duplo truje.

Zapravo, mogućnost da odaberete da verujete, u svoj neizvesnosti života, e to je ono što zovemo: “Imati … petlju!”

Nije sporno da nekom odgovara da živi jedan te isti dan 300 miliona puta, samo zato što mu to daje osećaj sigurnosti, pa makar to bilo i mračenje sebe i drugih.

Buhu! Dokle više ta identifikacija sa slabićem u sebi?

Ja sam takav…takva… Nikog to ne treba da zanima, a ni vas.

Već izvesno vreme sam na prirodnim voćnim sokovima, jer tako moje telo sada traži. Postoje određe tegobe, ali me ne zanima uzrok, jer je to povezano sa toliko stvari i svaka od njih u nekoj meri tome doprinosi. Nisu stvari linearne u životu i nije sve uzročno posledično.

Nekoliko dana već za redom prolazim jednom ulicom i uvek ugledam isti natpis: “Bol je prolazan.”

I istinski jeste! Ne traje večno. Mi produžavamo agoniju identifikovanjem sa patnjom i kroz nju se samopovređujemo, kažnjavamo sebe i druge udaljavamo.

Čak sve to i predstavimo kao uslugu koju činimo drugima, jer ih kao štitimo od sebe. Svašta um poveruje.

Skupite hrabrost, makar u mrvicama bila, da prevaziđete i sebe i stare šablone i uprkos strahovima krenite napred, jer vi niste te izmišljotine koje ste sebi ispričali.

Život će proći… Da li ste ga proživeli ili preživeli?

U nastavku vožnje, ne želim vam ugođaj. Želim vam iznova i iznova situacije koje će vas testirati, jačati, izazivati da se transformišete u snažniju i moćniju formu, imajući na umu svoju istinsku prirodu. Nemojte večno živeti u truloj kori sopstvenih misaonih obrazaca i davno uspostavljenih životnih navika, verujući da je to sve što postoji.

Život zapravo MOŽE biti i bolji. Samo, neće to svako. Koliko god paradoksalno zvučalo.

Nema veze ako boli. Nema veze ako vas plaši. Nema veze ako ne znate kako. Nema veze ako ste nesigurni. Nema veze ako ste ubeđivali sebe da niste spremni. Ništa to nema veze.

Važan je sadašnji trenutak i vaš novi odabir DANAS.

Bljutava prošlost koju kopirate ovde i sada ili naizgled zastrašujuća, blistava mogućnost, koja deluje daleko od stvarnosti?

Vaš izbor.

pexels-photo-346237