Kada vam je potrebno isceljenje pozovite arhanđela Rafaela.

Njegovo ime proizilazi iz hebrejskog imena “Roche” što znači “lekar”, kao i “Rapach” što znači “Stvoritelj isceljuje dušu”.

Arhanđel Rafael donosi Stvoriteljevu isceljujuću svetlost na zemlju. Iz perspektive arhanđela Rafaela, svi smo zdravi u duhovnoj sferi. Kada zatražite njegovu pomoć pri isceljenju, često se ozdravljenje dešava vrlo brzo, gotovo istog trena i čudesno, često neobjašnjivo. Situacija je takva da zapravo, anđeli i arhanđeli samo čekaju na naš znak da mogu da intervenišu i da nam pomognu. Ponekad možete doživeti poseban osećaj dok se isceljenje dešava: može vam se prikazati i zelena svetlost, a može i potpuno neprimetno da vam se smanji ili u potpunosti ukloni bol(est) bilo koje vrste. Naglašava se potreba da vi tražite pomoć i da na taj način signalizirate da ste spremni da primite isceljenje.

Arhanđel Rafael se dovodi u vezu i sa putovanjima i može se reći da je on zaštitnik onih koji su na putu, kao i svakog detalja koji se tiče organizacije puta, prevoznog sredstva, kao i smeštaja, prtljaga i svega što vam možda i ne pada na pamet da je bitno. Arhanđel Rafael često pomaže zajedno sa arhanđelom Mihajlom, kako bi vas oslobodili straha i stresa bilo koje vrste, koji su značajni činioci koji mogu stajati na putu nečijeg isceljenja. Što češće komunicirate sa njima, sve će vam biti lakše da ih osetite, kao i da im verujete.

Boja: smaragdno zelena

Kristal: smaragd i malahit

Astrološki znak:  Nadgleda sve

“Dragi arhanđele Rafael, molim te da mi (ili kažemo ime osobe za koju želimo isceljenje) se pridružiš i da mi pružiš potrebno zdravlje, sreću, kao i unutrašnju i spoljašnju snagu. Molim te, vodi me i usmeravaj kako bih i sama sebi (ili toj osobi) bila od pomoći.”

 

Arhanđel Rafael

Prevedeno i prilagođeno sa angeltherapy.com