Za slobodu izražavanja, za kreativnost, plodnost, za rad sa decom… pozvaćete…

Arhanđel Gabriel je često kroz istoriju predstavljen sa ženskim karakteristikama, sa dugom kosom i ženskom figurom. Vrlo verovatno je to iz razloga što je inače povezan sa ženstvenim pitanjima božanske energije poput trudnoće, porođaja i komunikacije.

Bez obzira na to, znamo da su anđeli i arhanđeli bespolna bića, ali da je naša interpretacija zbog domena kojim se bave takva da im pridodajemo ili ih doživljavamo više u ženskoj ili muškoj energiji.

Kada da pozovete Arhanđela Gabrijel: kada god su u pitanju osetljiva deca. Zadužen je da se brine o začeću, usvajanju dece, trudnoći, porođaju i vaspitanju dece. S obzirom da je toliko povezan sa blagostanjem dece, njegova odgovornost jesu i odrasli koji žele da pomognu mladima. Ako na bilo koji način osećate poziv da radite sa decom, zamolite arhanđela Gabrijela da vam u tome pomogne. Pomoć treba da traže učitelji, savetnici, pisci, umetnici i glumci. Ovaj arhanđel pomaže da motivacija za ono što nam je svrha postojanja bude visoka, kao i da nam se razvijaju veštine potrebne da budemo u zadatku svoje duše.

Gabrijel dalje pomaže da vam se otvore vrata novih mogućnosti u okviru vaše novoodabrane karijere i podstiče vas da idete napred, naročito kada se premišljate i kada ste nesigurni. Tu je svakako da podstakne i vaše kreativne potencijale, naročite vezane za komunikaciju, bilo pismenu ili usmenu. Ukoliko verujete da postoji knjiga u vama koju biste želeli da napišete ili životna priča koju biste podelili sa drugima, tražite pomoć i  sve će vam biti olakšano.

Oreol koji se vezuje za arhanđela Gabrijel je bakarne boje, te tako ako vidite iskre ove boje  ili ako vas iznenada privlači ovaj metal, to je znak da je arhanđel Gabrijel sa vama.

Boja: Bakarna

Kristal: Bakar

Astrološki znak: Rak, negujući i marljiv roditelj

“Arhanđele Gabrijel, hvala ti na pomoći u roditeljstvu za moje dete. Molim te čuvaj mene i moju decu i podari nam zdravlje i sreću. Hvala ti na pomoći u svakoj formi komunikacije i samoizražavanja i što moji talenti bivaju sa lakoćom ispoljeni za sveopšte dobro!”

 

Prevedeno i prilagođeno sa angeltherapy.com