Baš kao i u prvom susretu, kada te je u magli drugih nešto potpuno izoštrilo i približilo mojoj pažnji, tako i sada, jedan molekul tvog postojanja u mom životu, na isti način aktivira onu neobjašnjivu potrebu da ti pripadam i da ništa više u životu nije ni važno, niti ima smisla.

Sve to prkosi svakoj logici, svim objašnjenjima, svim izazovima… Od iluzornog sagledavanja onoga što jesmo, kroz ličnu emocionalnu centrifugu, pa sve do današnjeg statusa u kojem se i dalje sebi čudim šta sam sve u stanju da oprostim. Za mnoge situacije sam mislila da me rastavljaju sa životom i da snage za sakupljanje delova koji su ostali od mene neće biti. Šta je to, što u suprotnosti koja jesmo, IPAK vidi sličnost i magnetsku privlačnost koja prevazilazi fizičko poimanje?

Kako je moguće da se vreme razvlači kao da čeka da se posložimo do one forme koja se od nas prećutno očekuje? Gledam te sada, kao da gledam sebe i sva zameranja su prestala. U prostranstvu tvog pogleda i beskraju tvog srca, osećam se da pripadam. Čak i kada ne gledam u tebe ili kada ne čujem tvoj glas, mogu da ga prizovem u iskustvo i da me do srži onoga od čega sam napravljena potpuno uzdrmaš.

Volim tvoju smirenost, koju sam osuđivala kao odsustvo pokreta. Volim tvoje opraštanje i razumevanje, koje sam kritikovala kao da ti nije dovoljno stalo. Volim ono što doživljavam kao hladnoću u tvom pristupu, koja umiruje večni plamen mog uznemirenog srca. Volim što mi u grudima svaki udah podseća na jedinstvo koje jesmo i kojem ništa osim tog trenutka nije potrebno.

Otpuštam svako opiranje i kritikovanje sebe ili tebe, da je trebalo ovako ili onako. Nema pravila. To je jedino pravilo koje se potvrđuje. Sve je baš kako treba da bude, čak i kada se dugo iščekujemo, pa nam podsvest plete po snovima zajedničke trenutke.

U svemu što jeste, prepuštam se svim nastalim osećanjima, čije korake po mojoj duši već prepoznajem i ostajem otvorena za mogućnost novog, ma kako to izgledalo.

Osećam te svuda prisutnim i uz prisećanje na tvoj glas, suze podrhtavaju, a stomak se uvija iz samo njemu poznatog razloga. Možda je takav period…možda je ovo samo još jedna prilika da te otpustim…a možda je početak nečeg novog..

Vreme će pokazati.

blue-red-couple