Posle izvesnog vremena, opet smo u serijalu sa brojevima. Ostalo nam je još malo da završimo prvozamišljeni plan, a to je da prikažem životni put za sve brojeve od 1 do 9. Ovaj pregled je tu samo kao opšti okvir i da vam da uzorak numerološkog pregleda, koji u sebi sadrži mnogo više elemenata, poput pokazatelja plana vaše duše, načina na koji vas drugi doživljaju, ciklusa u kojima ste, izazova sa kojima se suočavate i sl. Šta onda možete da saznate iz životnog puta i kako da ga izračunate za sebe?

Za potrebe ove analize, ne uzimate u obzir vaše ime i prezime, kao što je to slučaj u celokupnoj numerološkoj analizi, već sagledavate samo datum rodjenja i to na sledeći način.

Sabirate datum svog rođenja, cifru po cifru dok ne dobijete jednocifren broj.

Na primer: ako ste rođeni 23.3.1961. računaćete: (2+3)+3+(1+9+6+1)=5+3+17=25, 2+5=7

 

Životni put 7
Sedmice. Kroz život se uče poverenju. Ukoliko im isto nedostaje, često postaju veoma cinični i postoji veoma velika verovatnoća da će tražiti beg u alkoholu, drogi, preobimnom poslu ili istraživanju sveta.

Veliki su ljubitelji prirodnih lepota i prija im to okruženje. Uglavnom su mistični i ne vole mnogo da dele informacije o sebi. Pristupaju životu intelektom, analitični su, intuitivni, rezervisani, mogu ispoljavati prirodnu tendenciju ka duhovnosti, odaju utisak usamljenika. U svom manje poželjnom izdanju postaju pesimistični, nesigurni i skloni depresivnom raspoloženju.
U pitanju su studiozne i veoma mudre osobe koje tragaju za dubokim odgovorima, kojih se mnogi drugi ne bi nikada setili. Mogu često pokazati sklonost ka perfekcionizmu i isto očekuju i od drugih u svom okruženju.
Sedmice se često sklanjaju od drugih, više im odgovara da su sami sa sobom i u nekom svom svetu mira. Ljubav koju sedmice imaju prema vremenu koje provode sami, kao i nezavisnosti koja im je važnija iznad svega, može uticati na povremene izazove u ostvarivanju bliskosti sa drugima, mogu se osećati usamljeno ili jednostavno bez osećanja bliskosti sa drugima. Jedna od važnih lekcija je svakako da usled svoje sklonosti da budu sami, ne skliznu u potpunu izolaciju.

Sedmice si simbol analitičnosti, originalnosti, mističnosti i mogu odavati veoma neobičan utisak o sebi.

Ono što ih posebno krasi jeste visok nivo svesnosti i široki pogled na svet. Uz to, osobe sa životnim putem 7 su veoma introspektivne, imaju posebno razumevanje drugih ljudi, poseduju jaku unutrašnju snagu, izdržljivost i istrajnost, promišljenost, izdržljivost u izazovnim situacijama, veliki su individualisti, svesni svojih namera i posebne sposobnosti za promišljeno manifestovanje.
Sedmice se mogu pronaći u naučnim istraživanjima, filozofiji, izraženoj logici. Oni su pravi istražitelji, večiti tragaoci za istinom, ljubitelji edukacije i inovacije i potpuno ispred svog vremena.
Izuzetno društveno poželjne karakteristike:
Inovatori, duhovnjaci, prirodni isceljitelji, brzog razmišljanja, mudri, razumeju druge, izdržljivi su, duboka (samo)analiza, nezavisnost, vidovitost, traganje za smislom, večito učenje novog i razvoj, stalni razvoj kolektivne svesnosti.
Manje poželjne karakteristike:
Skonost depresivnom raspoloženju, pesimističnom sagledavanju stvarnosti, ko–zavisni odnosi, odsustvo istrajnosti, samonametnuta ograničenja, nespremnost za promenu, hiperkritični, veruju da su oni uvek u pravu, skloni raspravljanju, česta kajanja, neaktivnost, nespremnost da podele svoje ideje sa drugima.

Sedmica je magični broj, misterije, tajnovitosti, intuicije i introspekcije, duhovnosti, simpatije i simbol je jake sposobnosti uma.

Postoje različite forme ispoljavanja ovog životnog puta, a jedna od dominantnih je svakako transformacija, izgradnja, tišina, intuicija, potreba da se bude u samoći. Osoba ima za zadatak da kroz introspekciju otpušta konformizam.
Na raspolaganju im je kreativna imaginacija, lična odgovornost, stalni napor, perfekcionizam, intuitivnost i građenje lične discipline uprkos kontinuiranim promenama koje su nalik zemljotresima.

Osobe sa životnim putem 7 se često ne uklapaju u sredinu, traže svoj prostor i svoju posebnu svrhu u životu.

Njihova inteligencija i radoznalost pokreće ih da istražuju najrazličitije teme, preispituju svojom mudrošću svaki aspekt postojanja, a najčešće malo govore o tome do čega su došli svojim ispitivanjem.

Oni istražuju tajne Univerzuma i ne vole da se mešaju sa drugim ljudima, te pažljivo biraju sa kim će biti okruženi.
Sedmice imaju izvanrednu sposobnost da iscele ljude na duhovnom, emocionalnom i fizičkom nivou. Intuitivno lako mogu da osete druge ljude.
Ove osobe su veoma saosećajne i kroz svoju mudrost mogu da vide istinu u svakoj situaciji.

Sedmice su u isto vreme sanjari, filozofi i mislioci, koji mogu da u potpunosti ostave svet iza sebe onakav kakav jeste i da se utope u kreativnu imaginaciju. Oni su konačno zadovoljni kada mogu da spoje poznato sa nečim novim, što dalje produbljuje njihov istraživački poduhvat.

Oni koji se približe sedmicama mogu da osete njihovu toplotu, simpatiju i razumevanje. Oni daju sebi dovoljno vremena da odmere stvari i situacije i uglavnom se lako prilagođavaju u promenama.

Njihova najuzvišenija svrha jeste duhovni razvoj, s tim da nedostatak samopouzdanja u njihove sposobnosti, može da dovede do toga da im talenti prođu neprimećeno.

Sedmice su u ljubavi ekstremno romantične. Kada se zaljube to je prilično intenzivno.

Znaju progresivno da napreduju u vezi i za skladnije odnose je preporučljivo da malo uspore.

Sedmice za svoje partnere obično biraju osobe koje su nadarene u praktičnim stvarima, što kreira jako dobar balans.
Veoma su svestrani, podržavajući, svesni sebe i obično u drugima traže ono najbolje.
Osećaju se dobro kada im je dopušteno da istražuju ezoteriju i da prate svoje snove. 
Njihov idealni partner je neko ko je interesantan, inteligentan, zanimljiv, analitičan i sa kim mogu da razmenjuju ideje i teorije. 

Uživaju u slobodi koju im priroda pruža, baš kao i u iščitavanju knjiga najrazličitijih sadržaja.
Kada je u pitanju karijera, njihova intuitivna priroda, brz um i sposobnost ubeđivanja čini ih sjajno pogodnim za advokate, a ujedno i za ostvarivanje uspeha u naprednoj akademskoj karijeri. Mogu biti sjajni matematičari, naučnici i lekari.

Sedmice nisu vođene ambicijom i nemaju posebnu želju za materijalnim bogatstvom.
Vredni su, posvećeni i imaju potrebu da njihov rad koristi i drugima, a ne samo njima.

Sedmice često možemo pronaći u volonterskim organizacijama, veoma su posvećeni i izuzetno im je važna nezavisnost.
Poštuju lični integritet i njihova radna etika i sveukupno ponašanje je bazirano upravo na tome.

U svojoj samostalnosti ne vole da im drugi govore šta da rade. Njihovi duhovni darovi koji mogu biti izuzetno izraženi, naročito dolaze do izražaja kada se udalje od civilizacije. Sedmice se osećaju veoma frustrirano i nesrećno ukoliko im je uskraćen lični prostor i sloboda. 
Jedan od glavnih poziva ove duše jeste, da što više otkrije o sebi i da uči o onome što hrani njenu dušu.
U svom manje poželjnom izdanju mogu do krajnjih granica potiskivati svoje emocije, što je u detinjstvu bio važan mehanizam preživljavanja. Sklonost ka obeshrabrujućim mislima, može ih uvesti u opsesivne misli katastrofičnog karaktera, te se stoga mogu dublje povlačiti od drugih.
Potisnuti bes ili tuga dalje mogu proizvesti različite psihičke forme nestabilnosti, među kojima svakako i hipohondrijazu.

Kako su doživljeni?
Osobe sa životnim putem 7, često ostavljaju utisak da su misteriozne i uvek na odredjeni način distancirane. Deluju kao da su u potpunosti izgubljeni u svojim mislima i da su nedodirljivi. Postavljaju se kao tajanstveni i nevoljni da podele svoja razmišljanja sa drugima.
Sedmica je broj inteligentnih ljudi koji su u svom pristupu životu filozofski i posmatrački nastrojeni. Oni kao da žive u svom svetu uprkos postavljenim društvenim normama.

Sedmice su izuzetno nezavisne i opredeljuju se da život otkrivaju samostalno, na neki svoj način. Ne zanima ih mnogo mišljenje drugih ljudi, kao ni njihov potencijalni savet.
Osobe sa ovim životnim putem uživaju da budu sami i potrebno im je i vreme i prostor da budu sami sa svojim mislima. Mogu u tom smislu da su u potpunosti izgubljeni u svom svetu i da izgube kontakt sa realnošću. Pošto im je potrebno dosta vremena da promatraju opcije koje su pred njima, mogu sporije donositi odluke ili propuštati prilike koje im se nude.
Mnogi su talentovani za nauku, književnost ili metafiziku. O sebi često imaju visoko mišljenje – da su poput genija, te se slabije interesuju za komunikaciju sa drugima. 
Njihove skrivene težnje mogu ih odvesti u istraživanje okultnog, religije ili socijalne antrologije.
Glavne lekcije
Sedmice mogu imati prilično teškoća u ispoljavanju svojih emocija i u većini situacija ih potiskuju, smatrajući to neophodnim za preživaljavanje.
Kao deca su introvertni, opsesivni i povučeni u potpunosti iz realnosti.
U odraslom dobu mogu patiti od hroničnih negativnih misli, koje kada ispoljavaju zvuče kao konstantno zameranje ili kritika drugih.
Mogu se medju njima prepoznati hipohondri, koji oboljevaju kao posledica potiskivanja besa ili tuge.
Izbor karijere
Osobe sa ovim životnim putem mogu imati mnoge talente i dobri su u oblasti istraživanja, analize, zakona, istraživanja kriminala. Mogu se prepoznati u ulozi profesora, konsultanta, savetnika za karijeru, numerologa, astrologa, isceljitelja, pisca, glumca, svega što ima neke veze sa prošlošću: istoričara, arheologa i sl. Za sva ova zanimanja ostvaruju potrebnu edukaciju.


Kada je osoba u godini sedmice, može posebno imati potrebu da bude sama, da se odvaži za samostalno putovanje kako bi se oslobodila pritiska posla. Tada je posebno izražena intuicija, analiza i promene koje proističu iz oslobadjanja od svega onoga što na bilo koji način remeti njihov dalji razvoj.
To je period postavljanja pitanja: Ko i Šta sam ja? Zašto sam ovde i koja je moja svrha?

Ovo je naročito izražen period ličnog rasta i razvoja, koji otkriva koje su to lične snage osobe.
Može biti pojačano interesovanje za jogu, meditaciju i duhovnost uopšte.

Energija sedmice je izuzetno duboka u svojim razmišljanjima, te je samopreispitivanje sopstvene unutrašnje prirode, kao i misterija univerzuma nešto što im je karakteristično.

Osobe rodjene u julu (7.mesecu)
Karakteriše ih iskrenost, empatičnost i duboki osećaj brige za sopstvenu porodicu, kao i potreba da zaštite druge. U svom manje poželjnom izdanju mogu biti cinični, sarkastični što ih čini nezgodnim u društvu.
Pozitivne karakteristike
Istraživačka priroda, samostalni, promišljeni, duhovni, prirodni isceljitelji, jaka unutrašnja snaga, brzog uma, mudri, puni razumevanja za druge, izdržljivi, skloni dubokoj kontemplaciji, nezavisni, mistični, odlučni, individualisti, u stalnom traganju za znanjem, perfekcionisti, analitičari, naučnici, skloni učenju, izražena težnja ka dubljem razumevanju smisla života, vizionari, skloni planiranju i istraživanju istine, zainteresovani za duhovnost.

Manje poželjne karakteristike
Ukoliko je kod osobe dominantna sedmica, može se izraziti kao stidljivost i introvertnost. Takodje, može im biti izuzetno teško da veruju drugima ili da ih razumeju, što ponekad dovodi do izražene kritičnosti prema onome što je drugačije od njih. Skloni su tajanstvenosti i mogu biti neverni.
U najmanje poželjnom izdanju ponekad su hiperkritični, neaktivni, antisocijalni, pesimistični, tihi, zavisni od drugih, depresivni. Može im nedostajati istrajnosti, dok su istovremeno preponosni, uskoumni, distancirani, rigidni, skloni prepiranju i svadjalačkom ponašanju koje proističe iz ideje da su samo oni u pravu.
Ostale specifičnosti sedmica
Ove osobe su u večnom istraživanju razloga zašto su ovde. Oni se pitaju ta velika životna pitanja koja su povezana sa najdubljim težnjama njihovog bića, tragajući dalje za konekcijom izmedju sopstvenih potreba, samoizražavanja, ostvarenja koje je neophodno postići, kako kroz samopreispitivanje, tako kroz dodatnu edukaciju.
Njihova samostalna i veoma introspektivna priroda kao i visoki standardi, čine da su najčešće povučeni, negde u pozadini, gde dolaze do potrebnih rešenja i smernica. Od gomile ljudi i velikog broja poznanika, mnogo im je važnije da imaju manji broj prijatelja sa kojima ostvaruju čvrste veze tokom celog života.
Veoma su selektivni u svemu, imaju visok stepen samokontrole i poštuju svoje lične vrednosti, bez obzira na društveno postavljene norme.
Jedan od njihovih najvećih strahova je da neće ostvariti ono što su sami zamislili i postavili sebi za cilj, kao i da će pogrešiti ili promašiti životni put.

n7