Tekstovi iz serijala “Numerologija” tu su da vam otkriju samo jedan delić onoga što vi jeste, onoga što vam je dato, kako biste mogli bolje da iskoristite svoje potencijale i lakše da prihvatite sebe. Prikazaću kako se računa broj vašeg životnog puta, iako je za kompletniju analizu vašeg života potrebno izračunati 7 ključnih brojeva koji proističu iz vašeg datuma rođenja i iz vašeg imena i prezimena, uzimajući u obzir cikluse u kojima ste i izazove koji su vam predstavljeni. Kako da znate koji je broj vašeg životnog puta i da li je to dvojka? Životni put se izračunava tako što sabirate datum svog rođenja, cifru po cifru dok ne dobijete jednocifren broj.

Na primer: ako ste rođeni 19.1.1971. računaćete: (1+9+1)+(1+9+7+1) = 11 + 18=29; 2+9 = 11, 1+1=2

Karakteristike životnog puta 2

Glavna suočavanja su u pogledu dvoumljenja, ambivalencije, balansa između ljubavi i mržnje. Fokus je na sposobnosti da se oseća i da se izraze emocije, kao i na uspostavljanju harmonije između logike i intuitivne svesnosti.

Poželjne crte ličnosti:

Dvojke su prave diplomate, prijatelji, umetnici, teže harmoniji u odnosima, izmiruju posvađane, ljubazni su, osetljivi, timski orijentisani, duhovni, lepo se ponašaju, nesebični su, društveni, podržavajući, primećuju detalje, kooperativni su, prilagodljivi, oprezni, fleksibilni, posvećeni. Često su povučeni, odaju utisak smirene osobe, intuitivno veoma osvešćeni i važno im je da su u skladnim odnosima.

Manje poželjne karakteristike: nezainteresovani, ne preuzimaju odgovornost, često u strahu, slaba im je snaga volje, skloni su negativnoj obradi stvarnosti, nestabilni, nedostaje im ravnoteža u životu, neodlučni su, zavise od drugih, skloni stagnaciji i odlaganju obaveza, prepuni strahova od nepoznatog, da nisu dovoljno dobri, da ih drugi neće voleti – te da će ih odbaciti, strah od samoće i sl.

Broj 2 nosi vibraciju negujuće energije i povezuje se sa horoskopskim znakom Raka. Vladajuća planeta je Mesec. Broj kao takav simbolizuje potrebu osobe da postane jedno sa drugim i težnju različitoj vrsti partnerstva koje im daje određenu sigurnost. Oni su brižni u odnosima, iako se ovo često interpretira kao njihova slabost.

Oni osećaju da moraju živeti svoju svrhu postojanja i da budu dosledni sebi. Na isti način su pozvani da i druge podrže u upravo ovom segmentu. Podržavajući druge, unose harmoniju tamo gde je disbalans bio, te svojom tolerancijom, strpljenjem i saradnjom sa drugima uspevaju da uspostave i održe mir u odnosima.

Dvojke su umetničke duše, pomalo stidljive i povučene.

U kontaktu sa drugima, oni su u stanju da sagledaju obe strane i da diplomatski uspostave saradljiv odnos. Gotovo uvek imaju razumevanje za druge, strpljivi su i veoma lojalni u odnosu. Kada vam kažu da vas vole, to je zaista tako i oni će vam i svojim delima to pokazati.

Dvojke su osetljive i mogu imati problem sa samopouzdanjem. Vole da su okruženi prijateljima, ali ih svaka svađa prilično uznemiri.

Priroda, lepota i umetnost su stvari koje čine da se oni osećaju u harmoniji. Različite grupe, organizacije i potreba za pripadanjem istima, je nešto što im dolazi prirodno, jer imaju potrebu da podrže druge i važno im je da su deo nečeg posebnog.

Glavna lekcija koju treba da savladaju jeste da vode računa o sebi. Sva podrška koju žele drugima da pruže, najpre treba da je usmerena na njih same, kako bi ojačali sa samopouzdanjem.

U odnosima mogu veoma patiti, jer se često žrtvuju za svog partnera.

Osobe koje žive manje poželjnu stranu broja 2, mogu i fizički da se razbole zbog sopstvene neodlučnosti koja u svojoj osnovi ima strah. Mogu se osećati vrlo neadekvatno, te težiti materijalnoj sigurnosti kako bi prekrili svoja neprijatna osećanja. Emotivno manipulisanje drugima, svesno ili nesvesno im nije strano. U svojoj krajnosti mogu biti pesimistični, zbog preplavljenosti emocijama drugih ljudi iz njihovog okruženja.

Razne prilike im se same nude, samo je pitanje da li ih oni  koriste s obzirom na opaženu nesigurnost iznutra. Dvojke su prave dipomate, imaju izvrsne sposobnosti da prave kompromise i da pregovaraju. Šarmantni su i često veoma prijatne spoljašnosti.

Može da se desi da se nikada ne pokrenu kada su njihovi talenti u pitanju i da ne ostvaruju svoje potencijale, jer im nedostaje motivacije, čak iako imaju sposobnosti. Samopouzdanje im često nedostaje, iako drugi veruju u njih i njihove ideje. Sumnja u sebe može da ih trajno drži na jednom mestu. Bilo bi korisno da osveste ako imaju pesimističnu i ciničnu stranu i da promene to kod sebe.

U vezama: veoma su verni i posvećeni i očekuju isto za uzvrat. Daće sve od sebe da se veza održi, kakvog god kvaliteta da je, stoga je korisno da obrate pažnju za koga se vezuju, kako ne bi ostajali u toksičnim odnosima.

Uživaju u druženju, uglavnom su veoma dopadljivi i primećeni zbog njihovog smisla za humor. Mogu imati mnogo udvarača, kako muškarci, tako i žene. Njima je pored svega potrebna sigurnost u životu i bilo bi dobro da pronađu partnera sa kojim će se tako i osećati. Ukoliko budu prevareni u vezi, mogu postati ogorčeni i veoma ljubomorni.

Dvojke u ulozi roditelja će uraditi sve kako bi decu podizali u toplom i negujućem okruženju. Njihova deca će se osećati sigurno, bezbedno i podržano od strane roditelja, koji će im dopustiti slobodu da se nezavisno razvijaju, sa spoznajom da su oni (roditelji) uvek tu za njih (decu).

Kada je u pitanju njihov životni stil, nije čudno ako su okrenuti ka alternativi, veganstvu, ako imaju interesovanje za aromaterapiju, akupunkturu, refleksologiju i slično.

U kontekstu karijere, njihov temperament odgovara profilu socijalnog radnika, lekara i drugih pomagačkih profesija. Uspeh dolazi kroz korišćenje njihovog dara za podučavanje, isceljenje i savetovanje, kao i sposobnosti da se izražavaju kroz reči ili muziku. Privlačiće ih volonterski rad i osećaće da ih to ispunjava. Njihov je poriv da pomažu drugima, te će im takav posao i biti zanimljiv.

Neće se dobro osećati u radnom okruženju u kojem vlada nadmetajuća atmosfera, ogovaranja i konflikti. Takva sredina direktno će umanjiti njihovu motivaciju i osećaće se potpuno iscrpljeno.

Potreba na nivou duše je da budu voljeni i prihvaćeni od strane svih. Vrhunac lične nagrade je da budu voljeni od strane nekog posebnog. Dvojke imaju ogromnu veru u druge ljude, a ako ih drugi iznevere, ponašaju se kao da je kraj sveta.

Glavni izazov sa kojim se suočavaju  je njihova preosetljivost, nedostatak ambicije, kozavisnost, zavisnost od nekih supstanci i problematični odnosi u kojima ostaju uprkos toksičnoj prirodi.

Opaža se emocionalna nestabinost i nagla promenljivost raspoloženja, te i ponašanja koje iz emocija proizilazi.

U godini dvojke, glavna lekcija je strpljenje i spremnost za promene, kako bi se prevazišle potencijalne prepreke na putu. U ovoj godini moguće je pronaći veliku ljubav ili postojeću vezu podići na viši nivo. Tolerancija je nešto što se traži u svakoj situaciji, kako bi se ostvarila zrelost i doživljaj ličnog ispunjenja.
Grade se nove ideje za budućnost, čak iako sada deluju daleko.

Generalni savet za dvojke: verujte svojoj intuiciji u vezi sa ljudima u vašem životu i primetićete da idete putem koji je najbolji za vas, čak iako se drugi možda u početku (a možda ni kasnije) neće slagati sa vašim izborima. Pratite svoj osećaj i u situacijama kada registrujete da nešto nije dobro za vas. Ne preispitujte se previše i ne dovodite sebe u nepovoljne životne okolnosti. Na taj način gradićete veće samopouzdanje, odnosno veru u sopstvene odluke.

Napomena: ovo je prikaz životnog puta broj 2. Moguće je da ste se prepoznali, iako se kod vas dvojka nalazi na nekom drugom mestu, kao na primer u danu rođenja (rođeni 2. ili 20.) ili ako ste rođeni u drugom mesecu (februaru). Takođe, postoje i skrivena mesta na kojima se dvojka može pojaviti, što proizilazi iz vašeg ličnog imena i prezimena, kao i specifične računice vaših životnih ciklusa.

Najbolja je naravno, kao i u svemu, lična analiza vaših podataka.

number-two