Konačno o jedinicama. Najviše ste tražili da njih opišem, a ostalima koji čitaju ovaj tekst biće i jasno zašto je to tako. Dakle još jednom, tekst pišem iz sopstvene radoznalosti i verujem da možete do neke tačke da prepoznate svoje ili karakteristike ljudi koje poznajete na osnovu broja njihovog životnog puta, koji se dobija tako što se saberu sve cifre iz nečijeg datuma rođenja. Primer: rođeni ste 1.7.1982. računate: 1+7+1+9+8+2=19; 1+9=10; 1+0=1

Nisu naravno sve jedinice iste, jer nisu iz istih kombinacija brojeva proistekle, a naravno, nismo se dotakli pozicije brojeva uopšte, kao ni imena i prezimena koji jednako imaju određenu vibraciju i povezuju se sa brojevima. U svakom slučaju, uživajte u otkrivanju tajni životnog puta 1.

Broj jedan povezuje se sa svežom energijom, sa stvaranjem, nezavisnošću, osećanjem jedinstvenosti, motivacijom, nezaustavljivim porivom za napredak, ambicijom, snagom volje i pozitivnim pristupom stvarnosti. Jedinice poseduju izuzetnu snagu, moć, aktivni su, poseduju inicijativu i dobro razvijenu intuiciju.  Osobe sa životnim putem 1 pretežno su vođene muškim principom, samoorganizacijom, uspehom, postignućima, oslanjanjem na sebe, ličnim autoritetom. Izuzetno im je važno da se osećaju nezavisno, originalno, da oni budu ti koji organizuju. Pokazuju visok stepen hrabrosti, kreativnosti i snalaženja u raznim situacijama. Važno im je da se ostvare u ma kojoj zamisli, da su jedinstveni, da se osećaju ispunjeno u tome šta rade i sposobni su da maksimalno koriste svoje potencijale. Jedinice uvek prve izlaze iz zone komfora i podsećaju nas da verujemo u stvaranje realnosti na osnovu naših misli, uverenja i akcija koje preduzimamo. Vrlo su odgovorne, preuzimaju na sebe nekad i previše obaveza, a vođeni su stalno prisutnom željom za akcijom; traže i koračaju novim putevima.

Kao manje poželjne karakteristike pokazuju tendenciju da su usmereni samo na sebe, znaju biti netolerantni, da drugima deluju kao da nemaju emocija, mogu se prikazati kao agresivni, arogantni i dominantni. Često su sami sebi dovoljni, tvrdoglavi i previše vole da kontrolišu kako svoj život tako i živote drugih u njihovom okruženju.

Zadatak za jedinice jeste da nauče da stoje stabilno i čvrsto na svojim nogama i da razviju nezavisnost. Sve nove ideje, novi projekti i želja za ekspanzijom dolaze od jedinica koje potom hrabro, originalno i odlučno idu ka njima.

Jedinice vole novo i nepredvidivo, te stoga unapred utvrđene rute nisu njima primamljive. Osobe životnog puta broj 1 imaju mnogo talenata koji se izražavaju na najrazličitije načine. Ukoliko ne iskoriste svoje liderske potencijale, mogu biti vrlo povučeni, stidljivi i nesigurni usled nedostatka samopouzdanja.

Veoma poštuju odnose sa drugima, kako poslovno tako i privatno i potreban im je kontakt sa drugima. U vezama su veoma lojalni, ali ne i previše romantični. Za jedinice su u ljubavi mnogo važnija dela, a ne toliko reči. Ljubavlju ispunjena vibracija jedinice, udružena sa potrebom da pomognu celom čovečanstvu dopušta da saosećajnost i toplina umekšaju inače prisutnu strogost jedinice. Ubeđenost u ispravnost sopstvenih ideja može ponekad biti prepreka u komunikaciji sa drugima. Jedinice moraju da nauče da se život ne dešava u jednom trenutku i da svoje nestrpljenje znaju kako da obuzdaju živeći u slobodnom odmotavanju života u ritmu u kojem to sam život kreira.

Zbog snažne želje da oni uvek budu „Broj 1“, mogu biti vrlo kritični prema sebi, pa tako i prema drugima. Može se desiti da ne veruju da su dovoljno dobri, usled čega im je potrebna validacija od strane drugih. Ako verujete u njih, ne postoji ništa što ne mogu ostvariti. Ako ne verujete u njih, pokazaće tendenciju da se inate. Oni ne tolerišu lenjost kod drugih sa kojima odaberu da provode svoje slobodno vreme, a takođe nemaju naviku da traže pomoć od drugih.

Kada ostvare ono što su zamislili, njihovo celo Biće postaje sreća i radost, vidljiva je na njima i sija u svim pravcima. Sa lakoćom rizikuju kada nešto žele ili kada u nešto veruju. Izuzetno im je lako da više stvari rade od jednom i često sami sebe animiraju raznim aktivnostima – što im je mnogo važno. Nisu zadovoljni sve dok moraju da rade za nekog drugog, stoga im je važna edukacija koja im omogućava da preuzmu svoj život u svoje ruke.
Jedinice ne znaju za poraz, zapravo za njih je neuspeh jedino ako ne pokušaju.
Jedinice će obično imati dosta veza iza sebe, pre nego što se skrase, jer imaju visoka očekivanja od svojih partnera i često se lako razočaraju kada ta očekivanja nisu ispunjena. Preporučljivo je da osveste da možda traže partnera koji ne postoji. Da bi im bilo koja veza uspela predlaže im se da najpre spoznaju i prihvate sebe u potpunosti, kako bi mogli svoje partnere da prihvate.

Emotivne veze neće biti glavni prioritet u njihovim životima, jer u toj oblasti ne vide kako mogu da ostvare merljivi uspeh. Fokus će im često biti na karijeri ili na materijalnoj dobiti, stoga su veze u pozadini ovih oblasti.
Jedinice ne dopuštaju nikome i ničemu da stoji na putu ostvarenja njihovih potencijala, te mogu biti doživljeni kao agresivni i sebični u svojoj prirodi. Ovo su vrlo ponosne osobe, odlučne, usmerene ka svom cilju. U svom punom potencijalu, prolaze glavom kroz zid ako je potrebno za realizaciju svojih zamisli.  Jedinice su sklone transformaciji i stalnom unapređivanju sebe. U životu kada se usmere na nešto, mogu delovati nemilosrdno i okrutno, što može povrediti ljude u njihovom okruženju. Ne samo da neće usvojiti vaše mišljenje, nego često nemaju strpljenja ni da vas saslušaju. Ne oklevaju kada treba da se suprotstave nekom. Znaju biti ljubomorni i ekstremno tvrdoglavi. Od svih brojeva najviše imaju u sebi muške energije. Izuzetno im je stalo do pravde i boriće se za nju.

Ako uspete da se sprijateljite sa jedinicom, imaćete prijatelja do kraja života. Možete se šaliti čak i na njihov račun bez brige da ćete ih povrediti. Ako im budete podilazili izgubićete njihovo poštovanje. Ako im se suprotstavite, možda ćete izgubiti u raspravi, ali ćete zadobiti poštovanje. Kada ste u nekoj neprilici, želite da imate pored sebe jedinicu, jer su oni najposvećeniji zaštitnici i najhrabriji partneri. U ljubavi, jedinice su najteži partneri: zahtevni su, ljubomorni, nestrpljivi i skloni konfliktima. Ako je vaš partner jedinica, najverovatnije ste u stalnoj ste borbi da ispunite njihova očekivanja.  Uz jedinicu imate šansu da postanete bolji nego što biste ikada mogli da zamislite. Sa druge strane, ako vam je jedinica neprijatelj, možete očekivati najnemilosrdnije lice koje će vam se prikazati.

Da vas čujem.. Jedinice, šta kažete? Vi koji ste sa njima u okruženju..kakva su vam iskustva? Moguće je da imate jedinice u vašem datumu rođenja i da se ipak prepoznate, iako vam konačni zbir nije 1. Pišite.

 

golden_trophy_with_number_one_position_stock_photo_Slide01