Nema ova priča ni početka ni kraja, a i sama tema je svima poznata, nekima iskustveno, nekima teorijski. Ima za cilj oslobađanje autora teksta od opažene napetosti kroz pisanu komunikaciju, a uz svest o tome da se nivo emocionalne tenzije možda (čak, vrlo verovatno) uopšte neće promeniti, ali bar dolazi do deidentifikacije sa izranjajućim i sveprožimajućim emocijama, te se tako iskustveno doživljeni fiziološki korelati kompleksa emocija u ljubavi mogu bar privremeno prevazići. Do novog udara.

Ko je kreator emotivnih stanja u nama i šta se zapravo događa?

Možda ste se pitali…

Zašto ako ja želim sebi ljubav koja je bezuslovna, čista, uzvišena, oslobođena prošlosti i projekcija u budućnost, IPAK osećam tegobe, pritisak u grudima, bol koji postaje do te mere nepodnošljiv da mi jedino prelazak u drugu stvarnost deluje kao rešenje? Zar nije logično ili bolje reći prirodno da ću u svoje iskustvo vibracijom čiste ljubavi takvu ljubav i privući i večno uživati i sladiti se plodovima uzajamne razmene, ove, prethodnim iskustvom netaknute Božanske energije?

Hajde da vidimo o čemu se zapravo radi. Kada zatvorimo oči i vodimo sebe u procesu deidentifikacije od fizičkog tela, u stanju smo da usmeravajući se na dah opazimo neko prostranstvo koje je oduvek bilo tu  i koje se odatle neće pomeriti, čak ni da se snaga volje čitavog čovečanstva pokrene. Tada obično prepoznajemo i misli koje naviru, a s obzirom da je u ovoj fizičkoj ravni, u ljudskom iskustvu sasvim očekivano da se identifikujemo sa svim i svačim, isto će se dogoditi i sa pojavnim formama koje nazivamo misli, emocije, iskustva i tako u beskraj. Nemojte očekivati da ćete uspeti, dok ovom planetom hodate, da iskontrolišete svoje emocionalno reagovanje uvek i svuda i da ćete u komunikaciji postati ekspert i zauvek biti asertivni, svesni, probuđeni, a pre svega toga, odbacite ideju  o tome šta biti probuđen uopšte znači. Nadam se da pratite…

Dakle, telo koje koristimo, kreirano je od strane Beskrajne Inteligencije koja i mi jesmo, baš kako Abrahamovi kažu, predstavljamo samo njen produžetak. Fizičko telo preko svojih čula u određenom trenutku registruje najrazličitije sadržaje, a ne samo one strukture koje ste nazvali “svojim mislima” (koje su zapravo samo elementi nesvesnog koje poput okeana imaju svoje prirodno kretanje) i koje, moram da vas razočaram, ne zavisi uopšte od vas, bar ne od psihološki uslovljenog identiteta za koji verujete da jeste.  U isto vreme postojimo na više različitih nivoa postojanja, kroz različita vremena i sve se to nalazi na informativnom nivou svesti koja boravi u našim divnim telima, sa specifičnom svrhom i smislom svog postojanja kome teži.

Gde su tu emocije i o kakvim se udarima radi? Radi se o senzacijama u fizičkom telu, koje odgovaraju neprijatnoj i često beskorisnoj, da ne kažem i disfunkcionalnoj emociji (zavisno od situacije) koju zovemo strah. Kada god u odnosu na neku situaciju ili prema nekoj osobi gotovo kao odjednom i/ili ničim izazvano osećate snažan izraz Beskrajne Inteligencije kroz vaše telo, imaćete i emotivnu reakciju, jer se vaš psihološki identitet zainteresovao za sadržaj koji se u svesti pojavio. Kako Mooji kaže, kad nema publike, ni karte se za predstavu ne mogu prodati. Tako je i sa ljudskim, svakodnevnim iskustvom. U interakciji sa drugima, mešaju se raznorazna prećutna očekivanja, psihološke uslovljenosti i prethodna iskustva koja izobličuju stvarnost, generalizuju situaciju na osnovu mikro elemenata koji ponekad samo podsećaju na prošlost i automatski aktiviraju strah koji se poput mentalnog virusa, a bez posebne zaštite dalje umnožava i širi u formi ideja koje projektujete na druge, a telo tada biva prebačeno na centrifugu emocionalnog iskustva i cedi sve što je u vama egom kreirano.

Šta iz ovog saznajemo?

1.Emocionalni udari se javljaju. Nisu prijatni. Javljaće se ponovo, dokle god ima ko da ih proživljava.

2.Nije sve LIČNO. Ni u ponašanju drugih ljudi prema vama, ni u životu uopšte. Stvari su takve kakve jesu. Niste centar sveta. Svako nosi svoju ličnu dramu i uverenja o sebi sa kojima nastupa na scenu vaše zajedničke borbe zvane projekcija.

3. Ako je telo pokazalo znake koje odgovaraju strahu, to još uvek ne mora da znači da ste vi u opasnosti. Prestanite da pretražujete preteće signale iz vašeg okruženja. Bezbedni ste.

4. Inteligencija koja vas je stvorila stvara sve potrebne uslove da se ispolji, dajući vam pri tome potreban IZBOR da učestvujete u kreiranju sopstvenog života, ali nikako da snagom uma idete protiv umom kreirane ideologije, jer ste u startu izgubili.

5.Dopustite sebi da osetite sve emocije. Moguće je da su vas učili da morate da budete ovakvi ili onakvi, slabi, jaki, emotivni, bezosećajni…zaista nije bitno. Neka izađe sve. Mnogo je lakše preživeti suočavanje sa potisnutim sadržajem nego potiskivati. Jedino što može da strada je EGO. Jedino šta možete da dobijete je MIR.

6. Dostići stanje mira i spokoja ne znači nemati u iskustvu neprijatne događaje ili nemati emocionalne reakcije na neprijatnosti u vašem životu. To bi odgovaralo psihopatskim strukturama. Potpuno je u redu biti i tužan i neraspoložen i nezadovoljan, samo prepoznajte ONOG ko sebe doživljava na taj način i tada ste za sve buduće situacije sebi, ako ništa drugo, smanjili vreme koje ćete provesti analizirajući svoju sudbinu.

7. Konačno, sve je tako kako je. Dišite, jer dah je izraz života. Otpustite ideju kontrole situacije, sebe ili druge osobe i usmerite se na vedrije teme kako sebe više da volite, iako vam se u tom trenutku to čini kao najmanje zanimljiva ideja.

8. Usrećite sebe i ulepšajte svoj život. Budite. Bez ideja kakvi treba da ste, kako bi se nešto spektakularno dogodilo u vašem životu. Svaka reakcija je u redu.

9. Neka vam je namera usmerena na prihvatanje svake situacije kao blagoslova, iako ne vidite to tako. U početku našeg razvoja smo svi pomalo ograničenog sagledavanja stvarnosti, ali se polje i dubina opažanja šire, onog trenutka kada svoj unutrašnji glas prepoznate i regustrujete svojim srcem sve kao dar Univerzuma.

10. Učinite šta je u vašoj moći da i drugi osete blaženstvo. Kada se vi oslobodite ili za početak osvestite da je svaki emotivni udar znak da pogledate unutra, biće vam sve lakše da i drugima oprostite, da ih oslobodite i konačno pomognete da žive kvalitetnije bar dok su u ovoj fizičkoj stvarnosti.

Do našeg sledećeg prepoznavanja, tamo negde, HVALA vam svima što postojite, što uključujete svoje unutrašnje lampice i što svojim spoznajama unapređujete čovečanstvo i širite Univerzum u beskraj.

EmilysQuotes.Com-strength-calm-quiet-peaceful-life-relationship-amazing-great-wisdom-Yogi-Bhajan