Za sve vas koji volite da se čistite, uživate u zdravim izborima i posebno ste srećni kada radite nešto korisno za sebe, nastavite da čitate, jer sledi još jedna, veoma jednostavna ideja, koja vam dalje može u značajnoj meri pomoći. Ja sam probala i imala sam višestruku korist od dole opisanog recepta, te stoga želim i sa vama da podelim isto.

Naime, ja sam neko ko mnogo voli da vežba i prilično znam da budem neumerena u tome. Šta to konkretno znači? Pa, da me ostavite da biram šta bih radila po ceo dan, to bi verovatno bilo da vežbam svoje fizičko telo. Tako je i bilo pre nekoliko godina, kada bih provodila po 3 sata svakog dana u teretani, ponekad bih odlazila i po dva puta dnevno, a ni dan nisam preskakala. To je neminovno dovelo do zamaranja organizma, tu i tamo neke povrede, a jedna tegoba je ostala, kao “nerešivi problem” – kako je ortoped zaključio. Već vam je jasno da me njegov komentar nije mnogo zanimao, jer znam da naše telo ima fantastičnu sposobnost da se isceli, kada sebe sklonimo od onog što nam ne koristi i kada damo sebi ono što nam je potrebno.

Ono što je ustanovio jeste da u korenu palca desne noge imam osteofite – hrskavičave tvorevine koje se pojavljuju kao rezultat nagomilanih kalcifikata. Nastali su usled povrede, odnosno preteranog trenja zglobova i sada ometaju pokret i čine ga bolnim.

Pre izvesnog vremena, radila sam sve što sam znala kako bih se toga rešila. Išla na raznorazne masaže, na struju, na fizikalnu terapiju, zračila zepterovom lampom, mazala sve moguće i nemoguće kreme…sve dok…

Jednog dana nije toliko bolelo da sam morala potpuno da prestanem da trčim i da pauziram sa treninzima. Nekom ko voli da vežba i kome je zbog pravilnog položaja kičme zaista nepohodno da jača muskulaturu, je ovo teško palo.

Kroz suze od bola i iluzorne nemoći sam uronila u meditaciju i tražila od Univerzuma, andjela čuvara, uzvišene svesti da mi pokažu kako mogu da se rešim ove tegobe i da budem u stanju zdravlja.

Nakon nekoliko minuta mi je sinulo (ne znam da li je to medicinski logično ili ne – niti je bitno) da ovi kalcifikati moraju imati neke sličnosti sa kamenjem u bubregu ili u žuči. Do dana današnjeg ne znam da li je to tako ili ne. Ono što sam u tom momentu uradila jeste guglanje prirodnih recepata za rešavanje ovih simptoma.

Jedan od prvih rezultata jeste nešto veoma jednostavno, a to su kombinacija maslinovog ulja i limunovog soka. Ono što su svi tekstovi objašnjavali pojednostavljeno rečeno, jeste da, limunov sok pomaže razgradnji tih tvorevina, dok maslinovo ulje praktično podmazuje medjuzglobnu regiju i stimuliše odstranjivanje ovih materija iz organizma.

Kao što već znate, ja sam neko ko veruje prirodnom isceljenju i ko po sopstvenom izboru bira vegansku ishranu. Nije mi bilo mnogo teško da se zauzmem za rešenje.

Svako jutro sam spremala jednu supenu kašiku maslinovog ulja, sok od dva limuna, propolis, aloe veru i jednu supenu kašiku biljnih proteina Dr.Šulca. Čašu bih potom dopunila mlakom vodom i ispijala na prazan stomak.

Za nepunih mesec dana u potpunosti su mi se razgradili osteofiti oko palca na nozi i samim tim postao je pokretljiviji, a hodanje, trčanje i druge sportske aktivnosti više nisu bile nemoguće.

Osim toga, koža mi se pročistila, bila sam sita, oslobodila sam se nataloženog viška kilograma i svi moji drugi izbori bili su svesniji i zdraviji. Napominjem da sam nosila i nožne separatore koje toplo preporučujem. Praktikovala sam ovo sigurno duže od 6 meseci i onda su mi odredjena putovanja to malo promenila.

Zapustila sam tu veoma zdravu naviku.

Pre nekoliko dana, primetila sam da opet nepravilno gazim i da mi se pojavio otok na risu desnog stopala. Na dodir se moglo osetiti da ponovo imam neku kvržicu i mnogo me je bolelo.

Šta sam uradila i da li mi je bolje?

  1. Uvela ponovo konzumiranje pomenutog napitka
  2. Kupila dr Scholl uloške za obuću i silikonski separator sa kojim može da se hoda
  3. Počela svakog dana da se masiram (ovog puta sama)
  4. Svako veče pred spavanje bih noge podigla u položaj sveće ili što bi rekli “uvis” što je izuzetno pozitivno za podsticanje cirkulacije, odnosno razmenu materije što potpomaže da se pomenuti ostefiti izbace iz organizma
  5. Primenjujem hladni tuš sa istim ciljem poboljšanja cikluacije (inače su mi uvek hladne noge/ruke)
  6. Radim vežbe za stopala kojih se sećam sa korektivnih tretmana za spuštena stopala.

Tri dana nakon ovog ponovljenog ciklusa i već mi je značajno bolje!

Pored stabilnijeg i pravilnijeg hoda, manji je otok, skoro da ga više i nema, a kvržica se jedva oseća. Pokret je slobodniji i ne osećam bol kao ranije. TRI DANA!

Osim toga, budnija sam, pažnja i koncentracija su mi mnogo bolje, a verujem da su blagotvorni efekti na ceo organizam, naročito za organe za varenje i za kožu.

Ako imate sličnu tegobu, preporučujem da date šansu ovom prirodnom leku, pa čak i ukoliko samo želite da se pročistite i da svoj organizam nagradite detoksom.

Može pomoći izgledu vaše kože, doprineti oslobadjanju od viška kilograma, boljem funkcionisaju organa za varenje, kao i jasnijih misli i poboljšane koncentracije.

Ovaj tekst nije namenjen nikakvoj vrsti lečenja, te svakako na svoju ruku i uz konsultaciju sa vašim lekarom sprovodite ovakvu vrstu tretmana.

Meni je pomoglo, pišite ako se budete upustili u ovu avanturu i koje ste rezultate imali. Mislim da je uz ovo važno izbaciti namirnice životnjskog porekla, alkohol, cigarete, kafu, šećer i so, makar u periodu u kojem sprovodite ovo čišćenje i uvesti svakodnevnu fizičku aktivnost i adekvatno hidriranje tela čistom vodom.

Želim vam puno uspeha u novim poduhvatima koje preduzimate za svoje najbolje dobro.

S ljubavlju,

pročišćena Biljana.

 

lemon-972941_1920