Tekst koji je pred vama, predstavljen vam je sa ciljem, da na jednostavan način, stupite u kontakt sa različitim arhanđelima na osnovu vašeg zodijačkog znaka. Naravno da možete pročitati opise za sve arhanđele i njihove doprinose našem blagostanju i da ih pozivate za unapređenje kvaliteta vašeg života bez obzira na to kada ste rođeni.

Prepoznaćete da vam u određenoj životnoj fazi, treba više podrške kako biste se pokrenuli na akciju, a da već u sledećem momentu imate više želju da se okrenete svom unutrašnjem svetu i da istražujete dalje tajne Univerzuma. Arhanđeli su uzvišena svetlosna Bića, koja su nam svima u isto vreme, na različitim mestima dostupni i mogu u velikoj meri olakšati povremene teškoće u kojima se nađemo. Važno je jedino da im se obratimo, jer se pre svega poštuje naša volja da prolazimo kroz sva stanja (pa čak i nesvesno odabrana neprijatna), osim ako ne odlučimo drugačije.

Imate pravo da sijate, da ste zdravi, da vam je lepo u životu, da živite u izobilju svake vrste, u ljubavi prema sebi i sa drugima, te koristite tu moć. Za one više upućene za astrologiju, znate da možete pogledati i opis vašeg podznaka ili ukoliko imate određene planete dominantno u određenim znacima, potražite odgovarajućeg arhanđela.

Uživajte u tekstu, radosno stvarajte čudesa i svedočite ličnu transformaciju brzinom svetlosti, koja se upravo sada događa, zahvaljujući vašoj spremnosti i otvorenosti za višu silu, koja ima sva rešenja i sva isceljenja.

OVAN

aries-png

OVAN – Arhanđel Ariel vlada Ovnovima. Doprinosi njihovoj hrabrosti, asertivnosti, samopouzdanju i odlučnosti. Arhanđel Ariel se pojavljuje u ženstvenoj formi i njeno ime znači „Božija lavica“. Blisko je povezana sa prirodom i zato je poznata i kao Arhanđeo Prirode. Ona nadgleda i štiti biljni i životinjski svet, kao i sve elemente: vodu, zemlju, vazduh i vatru. Podseća nas da postoji moćna isceljujuća energija u prirodi, koja nam pomaže da podmladimo um, dušu i telo. Podstiče nas da provodimo vreme u prirodi kako bi nam se misli izbistrile i kako bismo izgradili vedriji pogled na stvarnost. Ariel ističe našu kreativnu moć da stvaramo čudesne manifestacije uz pomoć misli koje projektujemo u spoljašnji svet, odnosno uz pomoć sopstvene imaginacije. Arhanđel Ariel pomaže u isceljivanju i prevazilaženju uverenja koje su zasnovane na strahu, kao i promeni ciklusa samozastrašivanja. Pomaže nam da konstruktivno upotrebljavamo svoje misli, reči, emocije, uverenja i namere i da ih uskladimo sa onim što zapravo i želimo da iskusimo.

BIK

taurus_web-png

BIK – Arhanđel Šamjuel je vladalac Bikova. Donosi kvalitete: strpljenja, pouzdanosti, praktičnosti, istrajnosti i mira.  Šamjuel je čista ljubav, ne samo romantična ljubav, već najčistija sila u svakoj kreaciji. Donosi zadovoljstvo sobom, radost i lepotu. Njegovo ime znači: „Onaj koji vidi Boga.“ Za Šamjuela se veruje da ima čast da bude u direktnom prisustvu Stvoritelja na nebu. On važi za jednog od najsaosećajnijih arhanđela. U njemu je utisnuta dobrota srca i bezuslovna božanska ljubav prema čitavom čovečanstvu. On podiže one koji su se utopili u tugu i pomaže im da pronađu ljubav u svom srcu. Tu je da nas podrži, podari hrabrost i motivaciju. Šamjuel je arhanđeo harmoničnih odnosa. Ljudi mogu tražiti njegovu pomoć da otkriju više o božanskoj ljubavi, da pronađu unutrašnji mir, da razreše konflikte sa drugima, da oproste onima koji su ih povredili, da otkriju i da neguju romantičnu ljubav, da pronađu svoj put u životu i utvrde svoju životnu svrhu, kao i da nađu izgubljene stvari. Usmerava nas da ostanemo povezani sa izvorom i da budemo autentični.

BLIZANCI

gemin_webi-png

BLIZANCI – Arhanđel Zadkiel vlada Blizancima. Doprinosi kvalitetu u komunikaciji, nezavisnosti, sposobnosti opraštanja i saosećanja. Zadkiel daje čoveku uvid u situaciju i pomaže mu da izrazi saosećajnost i razumevanje kako sebe tako i drugih. Ovo nam pomaže da izlečimo neprijatna sećanja i zameranja, kao i da otpustimo osude i da oprostimo. Ime Zadkiel znači: „Pravda Boga“. Zadkiel pomaže onima sa emocionalnim ožiljcima, da prebace fokus sa povređujućih misli na događaje koji su bili prijatni. Arhanđel Zadkiel je poznat i kao arhanđeo molitve i afirmacija. On pomaže ljudima da se obrate Stvoritelju za milost u situacijama kada su učinili nešto zbog čega se sada kaju, a istovremeno osnažuje u razvijanju samopouzdanja, otkrivanja i ispunjenja svrhe postojanja i izgradnje zdravih odnosa sa drugima. Na svaku molitvu upućenu Zadkielu biće odgovoreno i daće vam se potrebna energija za realizaciju vaše želje. Podseća nas da otvorimo svoje srce i um za zahvalnost kako bismo prepoznali prisustvo i moć Univerzuma.

RAK

cancer_web-png

RAK – Arhanđel Gabrijel je vladalac Rakova. Ovaj arhanđeo donosi ljubav, vernost, mir, kreativnost i plodnost.  Arhanđel Gabrijel je moćni kanal za božansku ljubav, mudrost i vođstvo. Njeno ime (ponekad se predstavlja u muškom, ponekad u ženskom izdanju) znači „Božanska snaga“. Ona je arhanđel komunikacije, novih početaka i snage. Donosi uvek dobre vesti i nadu. Gabrijel dostavlja inspirativne poruke i pomaže ljudima da pronađu svoj najuzvišeniji poziv. Spaja čoveka sa kreativnošću i pomaže mu da svoje talente u svetlosti podeli sa drugima. Uvek ima podstičuće vesti u vezi sa nečijom duhovnom sudbinom, onom koju je duša odabrala da iskusi u ovom životu.  Ona komunicira kroz srce, a ne kroz um. Kada razmišljate o određenom životnom putu i tada vas obuzimaju prijatne emocije koje nadahnjuju, tada Gabrijel komunicira sa vama, potvrđujući da ste na pravom putu. Daje nam takođe informacije o tome da ništa zapravo ne umire, već samo menja oblik i ponovo se rađa u nekom drugom domenu stvarnosti. Pomaže u usaglašavanju odnosa sa decom.

LAV

leo_web-png

LAV – Arhanđel Raziel je vladalac Lavova. Donosi kvalitete poput velikodušnosti, emocionalnosti, uvida i razumevanja. Arhanđel Raziel je poznat kao arhanđeo misterija, jer poznaje veliku količinu informacija i tajni o svetu uopšte. Njegovo ime znači: „Božanske tajne“ i njegova znanja proističu iz činjenice da se nalazi kod božanske zavese koja razdvaja Stvoritelja od svih kreacija, te tako ima priliku da čuje i da pribeleži sve što se u božanskom nivou postojanja govori. Veruje se da on poznaje sve misterije sveta i da zna kako njima da upravlja. Raziel otvara mogućnosti čoveku ka višim nivoima postojanja i vidovitim sposobnostima, omogućavajući mu da vidi, čuje, zna i oseti božansko vođstvo. Raziel pomaže čoveku da preseče sve negativne veze sa prošlošću, tako što stiče uvide u šablone, navike i nerealna očekivanja koja čine da je stalno razočaran i zaglavljen u jednom mestu. Omogućava čoveku da se oslobodi strahova iz prošlih iskustava, a da pri tome zadrži mudrost i bogatstvo stečeno tokom života.

DEVICA

virgo_web-png

DEVICA – Arhanđel Metatron je vladalac Devica. Donosi logiku, samopouzdanje i samorealizaciju. Smatra se najuzvišenijim anđeoskim Bićem. Njegovo ime nije u potpunosti razjašnjeno, ali se veruje da znači: „Anđeo Prisustva“, jer se nalazi odmah do božanskog trona. Ovaj arhanđel pomaže čovečanstvu da pronađu pravu meru u svemu što radimo, svedoči dobrim delima koje činimo za druge i ljubavi koju pružamo drugima i pomaže da ostvarimo svoje potencijale. Metatron je moćni arhanđeo koji uči ljude njihovim duhovnim moćima, kao i kako da ih koriste za dobro, registrujući istovremeno naše izbore i dela u arhivi Univerzuma, poznatijoj kao „Božanska knjiga života“. On se postavlja kao most između Božanskog nivoa postojanja i ovozemaljske ravni. Metatron se posebno bavi nadarenom decom, koja imaju sklonosti ka duhovnosti i njih posebno štiti. Pomaže im da postanu svesni svojih moći, da ih prihvate i dalje razvijaju.

VAGA

libra_web-png

VAGA – Arhanđel Džofiel je vladalac Vaga. Ona donosi razumevanje, lepotu i kreativnost. Njeno ime znači: „Božanska lepota“ i kao takva je i poznata. Ona nam pomaže da mislimo lepe misli da na divan način rastemo na nivou duše.  Džofiel ne samo da pruža ideje čoveku kako da učini nešto lepo za sebe, već pomaže da primetimo i cenimo lepotu koja nas okružuje. Energija arhanđela Džofijel čini da svakog dana imamo svež pristup situaciji, donosi nam inspiraciju i podstiče druge na svesnost, otvorenost uma, prosvetljenje i slobodu misli. Ona se oduševljava kada pomaže ljudima tokom kreativnog procesa. Doprinosi da se vizije ostvare u uspešne projekte. Podstiče stvaralaštvo, radoznalost, imaginaciju, ekspresiju misli i sve što je neophodno kako bi se projekat izveo do kraja. Ona je tu da se postara da božanska ljubav i lepota budu ispoljene kroz naše stvaralačke zamisli.

ŠKORPIJA

scoropio_web-png

ŠKORPIJA – Arhanđel Jeremiel je vladalac Škorpija. Donosi ljubav, snagu i uvide. Arhanđel Jeremiel pomaže novo pristiglim dušama iz fizičke stvarnosti da proanaliziraju svoj život na zemlji. Na isti način to čini dok smo još uvek u fizičkoj formi. Pomaže nam da pregledamo svoj dosadašnji život i da donesemo odluku šta želimo da ispravimo, kako bismo unapredili kvalitet svog života. Na ovaj način, postajemo jači i lakše nas je voditi pravim putem. Njegovo ime znači: „Milost božija“ i proces reinkarnacije počinje sa njim. Kada je čovečanstvo nesigurno po pitanju istine i kada su zaboravili šta donosi radost njihovom srcu, tada arhanđel Jeremiel donosi jasno sagledavanje i omogućava da stvarnost vidimo očima ljubavi i saosećanja. On nas motiviše da budemo posvećeni našem duhovnom putu i da budemo u službi drugih. Želi da iskusimo čistu radost i pomaže nam da ostvarimo harmoniju u svim aspektima života. Jeremiel nas ohrabruje da imamo više razumevanja i da smo više blagonakloni ka drugima.

STRELAC

sagittarius_web-png

STRELAC – Arhanđel Raguel je vladalac Strelčeva. Donosi optimizam, avanture, nezavisnost, balans, harmoniju i mir. On je veoma prijateljski nastrojen i njegovo prisustvo je motivišuće i osnažujuće. Ovaj arhanđel je poznat po pravdi i fer odnosima. Njegovo ime znači: „Božiji prijatelj“. Njegov glavni zadatak je da podrži, da sve kreacije zajedno stvaraju harmoniju prema božanskoj normi i volji. Smatra se ambasadorom harmonije, balansa i uređenosti, pružajući pomoć u svakoj situaciji gde je došlo da neke vrste nesporazuma. On nas sa ljubavlju vodi da usvojimo harmonizirajući pristup životu, vodi nas ka ostvarenju rešenja za najbolje dobro svih uključenih u situaciju. Doprinosi na globalnom planu da se uskladimo sa uzvišenom inteligencijom, da budemo osnaženi, da izbalansirana moć sija iz nas i da smo jedno sa istinom. Pruža nam bezuslovnu ljubav, daje vođstvo i pomoć u ostvarivanju najuzvišenijeg dobra, poštujući pri tome našu slobodnu volju.

JARAC

capricorn_web-png

JARAC – Arhanđel Azrael vlada Jarčevima. Doprinosi kvalitetima odgovornosti, dostojanstva, intuicije i komfora. Njegovo ime znači: „Onaj koji pomaže Bogu“ i njegova primarna uloga je da pomogne čoveku kada prelazi u nefizičku stvarnost. Veruje se da Azrael razdvaja dušu od fizičkog tela u momentu pomenutog tranzita. Azrael je neko ko vodi evidenciju o preminulima, beležeći njihova imena u nebesku knjigu po rođenju i brišući ih nakon smrti. Pomaže da sam proces prelaska bude bezbolan i bez napora, te ih s ljubavlju ispraća i vodi njihovom novom, nebeskom domu. Azrael donosi isceljujuću energiju onima koji pate usled gubitka voljenih osoba. On prilazi osobi saosećajno, razumevajući duboke procese kroz koje ona prolazi. Ljudi imaju razne životne lekcije – poput opraštanja, koje se kod nekih aktiviraju tek nakon gubitka. Njegova je odgovornost da pomogne da se bol isceli i da osoba kroz iskustvo emotivno sazri i otkrije mir. S obzirom na ovu tematiku, tu je i da pomogne savetnicima koji rade u ovoj oblasti, dajući im duhovno vođstvo. Azrael dolazi sa bezuslovnom ljubavlju, pomaže ljudima da nastave dalje, ali poštuje njihovu slobodnu volju.

VODOLIJA

aquarius_web

VODOLIJA – Arhanđel Uriel je vladalac Vodolija. On donosi ljubav, udruživanja, ideje i uvide. Njegovo ime znači: „Bog je Svetlost“ jer širi božansku svetlost i istinu u mrak i konfuziju. Usmerava našu pažnju na večnu prisutnost Stvoritelja sa zahvalnošću prema božanskom planu. Arhanđel Uriel je usklađen sa energijom pozitivnih misli i pomaže nam da sa lakoćom  manifestujemo pozitivna iskustva kojima i inače težimo, samo bez unutrašnjeg konflikta. Njegova usmerenja čine da čovek iskusi svetlost u sebi, kako bi video i svedočio svetlosti  u drugima. Kao veza sa duhovnom stvarnošću, Uriel nam daje poklon kreativnog žara i time jača našu ličnu moć izražavanja božanske iskre u nama.  Pomaže nam da razvijemo naše duhovne darove i intuitivne veštine, dajući nam vizije, snove i iznenadne uvide. Uriel nam stalno ukazuje na našu povezanost sa Uzvišenom Silom, Božanskom Svesnošću i Beskrajnom Inteligencijom. Kroz ovo jedinstvo, čovek uvek ima sve potrebne odgovore na pitanja u sebi, svu mudrost i sva znanja.

RIBE

madamastrology_signs_of_zodiac

RIBE – Arhanđel Sandalfon je vladalac Riba. Donosi kvalitete intuicije, simpatije i sigurnosti. Arhanđel Sandalfon je ambasador molitvi i njegova odgovornost je da dostavi ljudske molitve Stvoritelju kako bi one bile uslišene. Podseća nas na moć molitve, usmerava da otvorimo svoje srce, um i duh za bilo koju formu iskrene molitve i da osvestimo da smo podržani od strane anđela. S obzirom da mi kreiramo uz pomoć reči, naših misli, emocija, imaginacije, namera i uverenja, stvaramo na taj način energiju u našim molitvama. Arhanđel Sandalfon nas podseća da je svaka naša molitva uslišena prema božanskom tajmingu, odnosno u onom trenutku koji je za naše najbolje dobro uz milost koja uređuje sve na savršen način.  Sandalfon je nekada postojao u fizičkoj ravni. S obzirom da ima iskustvo života na zemlji kao čovek, jedno od njegovih zaduženja jeste da se postara da ljudi vode računa o planeti zemlji, inspirišući nas da budemo u harmoniji sa prirodom. Takođe, uči nas važnosti kako da budemo uzemljeni i da sa lakoćom uspostavimo vezu između ovozemaljskog i božanskog nivoa postojanja. Kao anđeo muzike, povezan je sa nebeskim zvucima i podstiče nas da slušamo i stvaramo zvuke i muziku koja isceljuje, koja nadahnjuje, koja podiže vibraciju našeg bića i koja je blagotvorna kako za nas, tako i za naše okruženje. Njegova najveća moć je upravo demonstracija kako možemo biti u isto vreme povezani sa nebom i sa zemljom.

Nadam se da vam je koristilo, bilo zanimljivo i da ste pronašli novi izvor podstreka, kako da vam život bude još bolji i još lepši!

Tekst prilagođen sa: Arhanđeli i horoskopski znaci

Slike preuzete sa: Astrološki simboli

Priredila: Biljana Bedričić